Tuesday, July 9, 2013

                       Salam Rindu      Sampai kan salam rindu ini buatnya yang jauh disana,Aku hanya mampu mengutuskan salam rindu dan doa buatnya..Banyak ujian yang kian menghampiri diri ini.seorang insan yang ku anggap sebagai abang dan keluarga,menghulur kasih dan mengharap pembalasan atas dasar kasih..sungguh tak dijangka..Tapi Allah maha menghatahui siapa yang bertahta di hati ini..Ya Allah tetapkan pilihan ini dan jangan biarkan aku berpaling arah..

  Malam tue aku tak boleh tidur,hmm aku pun tak tahu kenapa so aku on9lah facebook dan dalam masa yang sama,dia turut on9..hehe Alhamdulilah rasa happy jap..hehe... nak tegur dulu segan..so biarlah dia tegur dulu..dalam tanya khabar,keadaan aku rasa tersentuh bila tahu dia sakit,hmm tambah lagi dia sibuk dengan excam,aku taknak ganggu sebab taknak ganggu tumpuan dia pada pelajaran..Rasa tersentuh bila dia dan aku saling merindui..Maaf awak saya hanya mampun doakan awak dari jauh..orang cakap bila bulu mata kita jatuh ada orang rindu..adakah dia rindukan aku..

  Malam tue tido lambat pun takpa..sebab aku nak tahu khabar dan keadaan dia,Ya Allah dia sakit,Tapi sakit yang tak mampu dilhat dengan mata kasar,hmm awak degilkan,ingat tak saya pernah suruh awak tukar gambar tue,tapi awak degil kan?tengok sekarang awak yang susah,Macam mana keadaan awak sekarang,dah sembuh ke?atau masih sakit lagi?..hmm Kita dipisahkan dengan jarak yang jauh,kita jarang berhubung,Tapi kita dekat dalam doa ^_^.. Masa rasa macam lambat berjalan,saya tak tahu kenapa bila ingat awak,air mata saya mengalir,saya rasa sakit sangat,rasa sebak,saya ketawa dalam tangis sebab saya rasa cinta kita unik kot..hehe..

 Saya dah nampak wajah awak,tapi awak tak pernah nampak wajah saya,hmm mungkin ada hikmah sebaliknya..tapi terus terang saya jarang tengok pic awak..apa yang saya tengok setiap pos awak,seperti keadaan saya sekarang,keluarga hanya mengejar dunia..

Ujian akan sering mengikuti kita tak kira dimana,tak kira masa atau apa pun..Saya harap awak menjadi pelajar yang cemerlang,anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat,Jaga iman.Jaga hati jangan leka
ingatlah doa saya sentiasa bersama awak ^_^..No comments:

Post a Comment